Et uutnyttet kraftverk er i dvale!

Ikke før sommeren er over, snakker vi om vinteren, og hvor dyrt det kommer til å bli, fordi energien er så dyr! Jeg har også dyr energi på lur, men problemet er å få det omsatt i varme - og svette…

Ikke før varme og kaloririke sommerkvelder er over, skal vi på død og liv snakke om vinteren. Nå må vi plutselig ta stilling til varmekilder vi knapt har hørt om.

I lune sensommerkvelder har noe så sært som pelletsovner plutselig blitt samtaletema fordi de er så sjeldne at Regjeringen garantert slipper store økonomiske utlegg på støtteordninger. Mens luft til luft-varmepumpene som i sommer har brukt energi og fungert utmerket som aircondtion, ikke lenger er inne i varmen.

I disse dager, hvor energiforbruket vårt er blitt storpolitikk, er jeg mer opptatt av at jeg bruker alt for lite energi!

Jeg har tenkt på det lenge: Jeg er selv i besittelse av masse ubrukt energi som kunne spart meg for fyringsutlegg en fimbulvinter. Men jeg får ikke omsatt den i krafthandlinger.

Jeg vet jo utmerket godt at jeg absolutt bør punge ut for mange lange sommerkvelder med for mye majones på rekene, men jeg betaler ikke. Ikke til meg selv i alle fall. I stedet er jeg sponsor av et treningssenter som jeg er så sjelden i at det har snudd rundt om på innredningen mellom hver gang jeg er der.

Og jeg vet jeg ikke er alene. I alle magasiner og ukeblader renner sensommeren over av slankekurene som en eller annen vellykket kjendis har forsøkt.

Men med ett er jeg plutselig eksklusiv, for i posten får jeg et tilbud til et begrenset antall fete mennesker, på pillen som gjør meg tynn, og som samtidig berger potensen i all evighet, og gir meg hårvekst som en tjueåring. Da blir jeg med ett mistenksom, for jeg vet at folk i min alder har mer hårvekst enn noen gang, feilen er at det gror ut av nesa og ørene, og i form av monsterøyebryn. Pillen er neppe noe for meg.

Så jeg finner i stedet inspirasjon i intervjuobjektet her i NRK Østfold som forteller at veden varmer tre ganger. En gang når du hogger, en gang når du stabler, og en gang når du brenner. Jeg sverger til vedovn, og har mye ved liggende som kan varme meg flere ganger, men også ved krever at jeg gjør noe mer enn å beundre den.

10.000 skritt om dagen vil gi meg bedre helse, bedre kondisjon og en slankere kropp, sier reklamekampanjene. Men 10.000 skritt om dagen kommer ikke av seg selv. Jeg vet det, for jeg har hatt skritteller, og på en arbeidsdag i stolen foran PC-en kommer jeg knapt over 500. Jeg har av en eller annen grunn mistet skrittelleren nå.

Jeg vet selvsagt også at jeg burde spist litt mindre hver dag, og ikke minst inne i mellom måltidene. Fakta er at sammen er vi som har et spekklag på kroppen etter flere hyggelige sommere, et kjempemessig uutnyttet kraftverk. Men jeg får høre på Regjeringen, være ansvarlig og isteden drive energisparing! Vinteren kan tross alt bli lang og kald og dyr. Jeg tror jammen jeg begynner allerede i dag, i sofaen foran gullrekka på NRK1! God helg!


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1937351