Blodtørstige FFK-supportere!

For noen har uka som har gått vært en helt vanlig uke. For andre har tida stått stille siden søndag kveld, da Fredrikstad Fotballklubb gikk av banen som slakt, og 8000 tilskuere gikk hjem i en dyp høstdepresjon. Jeg er blant de som misunner folk som mener fotball ikke er viktig.

Da Maya-folket spilte forløperen til dagens fotballkamper for 3.000 år siden, var det med livet som innsats. Det tapende laget mistet hodet i bokstavelig forstand rett etter kampen. Ingen lag rykket ned i lavere divisjoner, hele lag ble isteden utslettet og begravet.

Deler av Fredrikstad Fotballklubbs publikum har denne uka virket minst like blodtørstige som mayaene var. Bare Drillos hode serveres på et fat er alt i sin skjønneste orden igjen, mener mange.
Alle vet at det ikke blir noe mer orden av å sparke en trener. Det folk etterlyser er handling, at det skjer noe. Men skal vi tro Fredrikstads trener Egil Drillo Olsen har det ikke skjedd noe som helst. Alt er som før, sier han. Mens sidestilt trener Knut Thorbjørn Eggen påstår at det har skjedd mye, og at store forandringer er på gang!

Dobbeltkommunikasjon har blitt kjennetegnet på Fredrikstad Fotballklubb. Klubben har for eksempel kjøpt det de selv kaller europeiske toppspillere som skal ha vært voldsomme forsterkninger av spillestallen. Men de fleste av disse sitter stort sett på benken. Lagkapteinen Dagfinn Enerly har på vegne av laget gang på gang lovet at de skal gi alt, men har selv ledet an i å stort sett stå limet fast til matta gjennom hele kampen. Fint å slippe å dusje etter kampen, men det vitner ikke om maksimal innsats.

Men nå er det meste i orden, ifølge Drillo. Det er bare media som krisemaksimerer. Ja, det er i grunnen media som er hele problemet i følge samme mann, som heller ikke bryr seg om media fordi vi i media ikke vinner kamper.

Det Fredrikstad Fotballklubbs trener dessverre glemmer er at media ofte er bindeleddet mellom hver enkelt publikummer og klubben. Og det er hver enkelt publikummer som legger penger og hjertet sitt igjen på tribunen.

Å si noe, men å gjøre noe annet fører til tap av troverdighet. Og sånn sett har Fredrikstad Fotballklubb nå det utgangspunktet klubben trolig ønsker. Forventningspresset er borte. Alle regner med at klubben rykker ned likevel. Selv trusselen om kvalifikasjonskamp mot FFK-døderne Moss er nå for mange en fjern ønskedrøm. Og tankene om en stor konspirasjon melder seg: Kanskje får klubbens strateger det de har ønsket seg? Neste år blir det 1. divisjon, og etter hvert også ny interesse for klubben. Og så kan første kamp i eliteserien i 2007 spilles på ny stadion. I mellomtiden blir det fredelig, og tid for klubbledelsen til å gjøre annet enn å gå rundt i sine kledelige sorte dresser.

Disse sorte dressene har forøvrig plaget meg en god stund, fordi jeg har tenkt at hele styre og stell har sett ut som om de har kommet fra en eller annen trist minnehøytidelighet til hver eneste hjemmekamp. Først nå skjønner jeg at de har vært på vei til en lenge planlagt begravelse.

Kommentarer:
Postet av: Øyvind Kvammen

Det er sikkert meningen at dine kommentarer skal provosere og skape engasjement, men jeg synes nå at du beveger deg på på et lavmål. Alle fotballinteresserte i byen vår har de siste ukene brukt timer på å diskutere hva som er gjort feil i FFK, hva som burde vært gjort i stedet, hvem som bær gå osv. Nå er det 4 kamper igjen, spillerne trenger all den oppbacking de kan få - ikke minst gjennom media. I denne stund sitter du og harsellerer over klubben, ledelsen og spillerne! Jeg synes det er helt utrolig at du ikke ser at du som mediamann har en sterk påvirkning og at du velger å innta en slik holdning. Jeg sier ikke at hveken media eller menigmann ikke skal være kritiske, men akkurat nå er det annen type oppmerksomhet FFK trenger og så kan vi ta oppvasken etter at alle muligheter har gått, det skjer eventuelt om ca 1 måned - såpass tålmodighet burde du også kunne ha og spart deg for billige poenger på klubbens og spillernes bekostning akkurat nå.- Fra: Øivind Kvammen E-post: oivind.kvammen@steenstrom.com

07.10.2005 @ 12:17
Postet av: Ulf Morten Davidsen

Hei!Mitt ringe poeng er at om en måned er det muligens for seint å evaluere. Jeg, som deg, håper av hele mitt hjerte at FFK skal klare seg. Og jeg tror ikke å stryke laget med hårene er den rette og beste medisin.Ellers er det forunderlig at fotballfolk, som i 90 prosent av tilfellene får positiv medieomtale, aldri er i stand til å tåle kritikk. Om min omtale representerer et lavmål, tror jeg er opp til øynene som ser. Jeg synes det er minst like lavt nivå på innsatsen som laget har prestert i det siste. Vi snakker tross alt om folk som kaller seg profesjonelle. Men, jeg, som deg, gleder meg stort over poengene i Bodø, og håper på det beste for laget vi begge elsker!Ulf Morten Davidsen

07.10.2005 @ 12:27
URL: http://www.nrk.no/ostfold

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/259482