Fotball på hjernen

Det skjer mye i Østfold. Bompenger på Svinesund, Bastøfergen, nye statssekretærer fra Østfold, og nytt kjøpesenter i Töcksfors er noe av det distriktsredaktør Ulf Morten Davidsen er opptatt av i fredagskommentaren. Men alt han egentlig tenker på, er helgens fotballkamper i Kristiansand og i Moss.


Nyhetsbildet i uka som snart er over har vært fullt av saker det hadde gått an å si mye om. For eksempel er det interessant at vi på uka 100 år etter at Kong Oscar II ga Norge suverenitet, får et konkret eksempel på at vi har utviklet oss i forskjellige retninger i Norge og Sverige. Tirsdag avslørte vi i NRK Østfold at mens norske veimyndigheter fra dag én har tatt bilder av alle som passerer bommen på den nye Svinesundbrua uten å betale, har ikke svenskene tatt et eneste bilde. Årsaken er at svenskene av personvernhensyn ikke godtar videoovervåking av veibommer, mens vi Norge har et annet syn.


Jeg kunne snakket om at den nye samferdselsministeren gjør vei i vellinga, og denne uka har sluppet en prøveballong på et annet svensk prinsipp, nemlig at fergestrekninger i riksveinettet skal være gratis. Det ville for østfoldingenes del bety at Bastøferga ble gratis.


Jeg burde og skal gratulere regjeringen med utnevnelsen av to statssekretærer fra Østfold, Terje Moland Pedersen fra Fredrikstad og Wenche Lyngholm fra Moss.


Jeg bør jo absolutt snakke om hvilke tullinger vi er som heller ikke i år la om vinterdekkene i tide. Jeg er selv en av svært mange som også i år, som i fjor, ikke har lært å tolke snøkrystalltegnet på værmeldinga, og måtta ta apostlenes hester fatt tirsdag morgen.


Men uansett hva jeg snakker om i dag, er det fotball jeg tenker mest på. For fire uker siden så det jo utrolig mørkt ut for Fredrikstad Fotballklubb, og jeg, og mange med meg, hadde mistet motet. Nå er tabellsituasjonen riktig nok verre enn for en måned siden, men håpet er tilbake.


For Moss er situasjonen bedre. De har vunnet det meste 2-1 og alt MFK må gjøre søndag er å slå Sandefjord, og rykke rett opp i søndagens seriefinale. Hvis ikke blir det kanskje kvalifisering mot Fredrikstad. Og da kan det oppstå ubotelig skade på forholdet mellom de to byene. Bare tanken på at ett av lagene skal måtte bære ansvaret for at Østfold ikke har to tippeligalag neste år er utrivelig.


Når det gjelder Fredrikstad Fotballklubb er alt etter oppskriften. Spenningen er ekstrem, det er snart slutt på sesongen, og det er vinn eller forsvinn. Det er i slike situasjoner FFK har vist seg gode før, selv om presset på guttane er ekstremt. Men det er verre for Start. Ikke bare er det forventet at laget skal slå FFK, men de skal vinne serien også - mest fordi så mange ikke vil at Vålerenga skal vinne. I tillegg har de bare klart ett poeng de tre siste kampene, mens FFK har plukket fem. Dermed er det bare for Raymond Kvisvik og resten av laget å ta med seg energien fra Lillestrømkampen og slå favorittlaget.


De som ikke er interessert i å snakke om fotball kan jo ta en tur på den nye E18-traseen som åpner i dag, og dra videre til det nye Thon-kjøpesenteret i Töcksfors, som også åpner i dag.


Det meste ligger til rette for en spennende helg!


(Start-FFK kan du høre direkte på NRK P1 i 4-4-2 i morgen kveld kl. 1800. NRK Østfold ekstrasender i Østfold og Vestfold på P1 fra kl. 1230 søndag fra Melløs stadion og kampen mellom Moss-Sandefjord. Du kan også høre ekstrasendingen på nettradio www.nrk.no/ostfold i DAB-digital radio, og på Alltid Nyheter.)


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/345634