Riktig slips for anledningen!

Noen ganger kan valgmulighetene bli overveldende, det blir vanskelig å sortere. Hva skal vi velge? Jeg mener det viktigste er å velge riktig slips til riktig anledning!

I min ungdom arbeidet jeg litt i klesbutikk. Det var fascinerende å se hva valgmuligheter gjør med folk. Så kunden i slipshylla med hundre flotte varianter klarte han aldri å bestemme seg. Plukket jeg ut to slips og la de foran kunden, kjøpte de alltid ett!

Valgmulighetene kan med andre ord bli så mange at valgene blir vanskelige, det blir tungt å sortere. Bare spør Høgskolestyret i Østfold som nå har fått alle byer i fylket, med unntak av Askim, ut på frierføtter. Campus Borg, Halden, Møllebyen og Værste! Hvis du er forvirret av pratet om alle campusene - som rett og slett er et høgskoleområde - som nå kan dukke opp i fylket, er du slett ikke alene.

Jeg skal ikke påberope meg et lysende intellekt, og har for eksempel rett og slett ikke forstått hva Fredrikstad og Sarpsborg egentlig samarbeider om. De sier de samarbeider som bare det, men de klarer ikke å samarbeide om å få høgskolen til et felles punkt i nedre Glomma. Når begge byer den siste uka i tillegg har kommet med opp til flere gode konkurrerende alternativer, ligner det heller på et revynummer. Kanskje vi har nye komikertalenter i form av to yre ordførere på frierføtter på campusen i Borg eller var det Værste?

I Moss er ordføreren sur fordi han føler seg utenfor, og i Halden har ordføreren klinet til med statsmannskap. Campusen, skal ikke hete Campus Halden, men Campus Østfold, og byen trår til med 10 millioner og bygger campusen uansett!

Vi er sikre på at kvalene blir mindre for Høgskoletstyret om de rydder opp i hylla, og spør seg selv hva slags skoleslips studentene er best tjent med i fremtiden, og glemmer eiendomsutviklerne og arkitektene foreløpig.

Selv handler jeg sjelden med slipset på, men det er riktig å ha et imaginært slips på seg likevel. Når vi er på handletur er østfoldingens muligheter store. Nok en gang kom denne uka tall som viser at grensehandelen slår alle rekorder, og den norske handelsnæringen sier den har gitt opp kampen. Svenske senterledere gnir seg i hendene, Østfolds kjøpesentre frykter fremtiden. Men ingen spør hva som er best for forbrukeren. Ennå har ingen bevist at grensehandelen er skadelig for Østfold, det påstås bare så ofte at det har blitt en sannhet. Vi har flere kjøpesentre i fylket enn befolkningstallet skulle tilsi, svenskehandelen genererer hundrevis av arbeidsplasser i grenseområdene, og vi som handler får en valgfrihet og et vareutvalg som ikke ligner grisen, eller koteletten for å si det sånn.

Selv tar jeg alltid på meg patriotens slips når jeg handler en vare. Lages produktet lokalt, støtter jeg næringslivet ved å velge den fremfor en annen. Er firmaet jeg handler i lokalt velger jeg helst dét. Men er varen med på å fylle kassa til en svensk kjede eller et kjøpesenter eiet av en eller annen norsk krøsus med handlesentere både i Norge og Sverige, er det akkurat det samme for meg om pengene havner på svensk eller norsk side av grensen, arbeidsplasser i Østfold blir det uansett. Når vi snakker sport, og vi tar på oss supporterskjerfet er dette lett å forstå, men når det gjelder valgene vi tar når vi handler er vi likegyldige.

Nå er det helg og vanligvis slipsfri, men helgen er lang og mandag blir valget lett for de fleste som tar fram penslipset! De har vi sjelden mer enn ett av! God helg!


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1187572