Skal alt kunne selges?

Alt er blitt salgsvare, fra navn på fotballstadioner, til dyrket mark og meninger. Jeg er denne uka mest opptatt av at noen også ønsker å selge NRK!

Med høstens første oppskriftsmessige uvær i døgnfriskt minne, er det også åreviss tradisjon for å ergre seg over alt som er til salgs. Julepynt og julemarsipan har ergret mange lenge allerede. Jeg liker personlig ikke at julemarsipan er til salgs så tidlig, fordi det er så vanskelig å la være å kjøpe den! Den er egentlig så god at den ikke burde i vært i salg i det hele tatt, i alle fall for oss som har hang til søtsaker og kalorier.

For egen del betyr høsten også intensivt budsjettarbeide. Også i år skal budsjettene i NRK kuttes, og denne uka har vi hatt redaktørmøte hvor vi alle forsøker å selge oss selv så dyrt som mulig, slik at kuttene blir til å leve med også neste år! Inne i mellom føler jeg meg som en tyrkisk bukseselger i basarene når jeg i diskusjonene forsøker å selge våre fortreffeligheter som de mest fortreffelige!

Søndag gikk Sognepresten i Moss, Anders Leknes til et uvanlig angrep på salg, og det han selv kaller misbruk av dyrket mark. Hans poeng er at det er galt å for eksempel spille golf på jord som kunne vært brukt til å produsere mat til de i verden som ikke eier kjøpekraft, mens bøndene som selger ut jord til golfbaner og andre formål leter etter nye næringsveier!

Som å selge tomter på jordene og kulturlandskapet langs E6, som har blitt kjempeattraktivt nå som den sivile flyplassen i Rygge er på gang. Også i Sarpsborg og Svingenskogen i Halden er tomter langs motorveien en salgsartikkel som går som varmt hvetebrød!

En annen salgsartikkel de siste årene er også navn på hele fotballserier og fotballarenaer. Derfor har også FFK gått ut og sagt at de skal selge navnet til Fredrikstads nye stadion. Her hadde jeg vært på'n hvis jeg for eksempel var fra Sarpsborg og hadde mye penger. Sarpsborg Stadion i Fredrikstad hadde garantert gjort seg - i alle fall i Sarpsborg!

Like lett håper jeg ikke det blir å selge NRK stykkevis og delt. Selv om jeg ikke er i tvil om at NRK har en verdi som overgår det meste penger kan kjøpe, liker jeg dårlig at Fremskrittspartiet mandag denne uka foreslo å selge NRK i biter hvis de kommer i maktposisjon! Distriktskontorene blir for eksempel nevnt som en salgsartikkel i seg selv. Fremskrittspartiet kan jo begynne med å undersøke hvorfor de private regionale og lokale fjernsynsstasjonene i Norge aldri har vært noen pengemaskiner, så mister de kanskje litt av lysta! Får jeg håpe! Jeg, som sognepresten i Moss, liker ikke at ikke alt skal kunne omsettes i kroner og øre!

På den annen side ser jeg klart at det finnes mye uutnyttet salgspotensiale rundt oss. Ta for eksempel parkeringshuset under gressmatta på nye Fredrikstad Stadion! Her burde jo begravelsesbyråene i Østfold gått sammen, og kjøpt navnet til parkeringshuset "Under Torva"!

God helg!


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/2489930