Julegavene betaler vi selv!

I morgen skal det vise seg om vi har vært snille nok. Kommer nissen, eller drar han forbi på årets travleste kveld?

Jeg er kommet i en alder hvor det ikke er politisk korrekt å ønske seg noe til jul. Hvis noen spør skal jeg helst si at jeg ønsker meg snille barn, god helse eller aller helst noe bærekraftig og varig. Men jeg er fortsatt opptatt av harde pakker og jeg skriver familiens lengste ønskeliste.

Når det gjelder nissens eksistens så er jeg ganske sikker på at han finnes. Særlig i Østfold, hvor det skal være funnet levninger etter en ekte gårdsnisse som ble slått ned og drept av lynet for noen år tilbake.

Nå er Østfolds gårdsnisse ikke i særlig slektskap med Santa Claus-nissen som bor på Nordpolen. Men slike ting bryr vi oss lite om, så lenge han kommer hvert år. Regelverket er enkelt og greit: Har du vært snill, eller i alle fall ikke særlig slem, så får du gaver. Har du vært slem, får du som regel gaver da også. Dette er noe alle barn skjønner tidlig.

Når det gjelder oss østfoldinger, så må vi ha vært særdeles uspiselige, for det ble ingen store presanger på oss i år likevel.

Kanskje får vi en forsinket gave i form av en sivil flyplass, men i motsetning til vår klokketro på nissen, er vi mange som ikke tror på en Rygge Sivile Lufthavn før vi ser første fly ta av!

Vi har heller ikke kommet veldig mye lengre i virkeliggjøringen av et nytt Østfoldsykehus. I år heller. Riktignok er det besluttet at vi ikke skal ha sykehus i Fredrikstad i fremtiden, men det er ikke besluttet å bygge et nytt. Nå, etter år med utredninger skal vi over i det som kalles konseptfasen. Det er fasen etter ideefasen, hvor nye konsulenter skal fylle ideen med innhold. Men det er visstnok håp for oss. Og det er godt håp for konsulentene om et nytt fett år. For oss som er for opptatt av pakker til jul, er det kanskje likevel noe å tenke på dette med å ønske seg god helse i årene som kommer.

Indre Østfold får heller ikke mer penger til E18 neste år, og må kjøre kreditkortet varmt for å holde prosjektet gående. Slik mange av oss gjør når vi handler julegaver. 30 prosent flere har tisset i buksa i første del av desember når vi handler julegaver i forhold til samme periode i fjor ved å dra kreditkortet eller ta opp forbrukslån.

Men noe har vi østfoldinger fått: Ny Svinesundbru. Og litt mer firefelts E6. Og disse gavene er finansiert slik gavene fra nissen også ofte er finansiert. Vi betaler dem selv. Og så later vi som om det er noen andre som har betalt dem.

Nå senker roen seg. Vi vet at det blir julaften i morgen, uansett hvor mye vi skulle ha gjort. For oss menn er det presangen til mor som står igjen for mange. Jo lengre vi venter, jo dyrere blir gaven - i ren desperasjon, så hold far opptatt i dag jenter. Men ikke for lenge. Noen bensinstasjoner er riktignok døgnåpne, og vareutvalget er stort, men de er foreløpig dårlige på gull og diamanter.

Ha en riktig god julehelg!


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/523987