Nå må de holde det de lovte!

Mens fylkets stortingskandidater enten slår hjulet for gode resultater - eller er på jobbjakt - er det på tide å flytte fokus for oss velgere, mener distriktsredaktør Ulf Morten Davidsen. Nå skal vi passe på at Østfoldbenken holder alt de har lovet, og at kommunene ikke sløser når de nå kan bli nyrike:


Den nye Østfoldbenken er nesten klar. Går fintellingen uten ny dramatikk, skal fire politiske ringrever innta bakerste benk sammen med fem ferskinger, og alle skal gjøre sitt beste for fylket og landet. Følelsen når de nye representantene møter på Løvebakken første dag må være litt som på første skoledag for en stakkar som har flyttet til en ny skole. Blant kjekkaser og fremtidige venner skal du manøvrere deg til en posisjon i flokken av representanter som vet alt og kan alt.


Dersom regjeringsforhandlingene går som planlagt, og vi får en flertallsregjering, vil livet i opposisjon kunne fortone seg som fire lange år uten innflytelse på annet enn hva de skal spise i stortingsrestauranten. På den annen side vil livet i flertallsregjeringen bli hardere enn de rødgrønne sikkert har lyst til å tenke på. Mye av politikerforakten skyldes at så få av valgløftene innfris. Og valgløfter som ikke innfris har alltid blitt forklart med at de som lovet gull og grønne skoger har vært i mindretall. Med full kontroll skal blir det vanskelig å komme utenom løftene.


Og bare for å friske på hukommelsen, skal vi gjenta noen av løftene fra de som nå skal forhandle om regjeringsmakt: Det blir mer penger til veier, vedtak om nytt Østfoldsykehus, bygging av fengsel i Halden, bedre skoler, nok og billigere barnehager, og ikke minst bedre kommuneøkonomi. Alt dette uten at renta stiger og lommeboka vår blir særlig slankere.


Bedre kommuneøkonomi kan bety færre svarte hull i veiene, lavere eiendomsskatt, bedre eldreomsorg og bedre skoler over hele Østfold. Og hvis Signe Øye, Svein Roald Hansen, Irene Johansen, May Hansen og resten av stortingsflertallet gjør det de har lovet i forhold til kommuneøkonomien blir det virkelig spennende. Da får kommunene, som etter sigende er så rasjonaliserte at de ikke har til smør på skiva, fylt opp en slunken sekken med friske penger. De får penger som ikke skal brukes til å dekke gamle underskudd, som ikke skal gå til mindre eiendomsskatt og som ikke skal brukes til å blåse opp administrasjon og drift. Hvis pressede kommunepolitikere da gjør det riktige, skal eldre og syke få et verdigere liv. Hvis de gjør det riktige, skal elever slippe å gå utenom sperringer i skolegården der taket kan falle ned, de skal få svømmeundervisning i bassenger som ikke er tomme, men tvert imot fulle av kloret vann. Det høres for godt ut til å være sant. Men i teorien skal det skje!


Hvis det ikke skjer, får vi trøste oss med den oppgitte kommentaren jeg hørte dagen etter valget fra en velger som ikke har stor tiltro til at politikere får gjennomført noe som helst: Det viktigste er ikke at de gjør noe inne på Stortinget. Det viktigste er at vi får dem ut av arbeidslivet!

God helg!


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/239627