Nett opp!

Denne uka peker det meste mot Internettet. Det får skylda for at avisene mister lesere, brukerne overtar mediene, og selv fylkets museumsvoktere går på nett. I helga kan du dessuten være med på Rally Norway uten å gå ut i skogen. Du får med deg nesten alt bare du er på nett.

Da opplagstallene for avisene kom mandag denne uka, ble Internett igjen pekt på som en av årsakene til at avisene stort sett går tilbake i opplag. Men ingen av avisene i Østfold, eller NRK Østfold, har noen gang hatt flere lesere og brukere enn det vi har i dag. Selv leser jeg lokalavisene flere ganger i døgnet på nett - først og fremst for å se om de slår oss på nyheter. Det er dårlig med penger i min aktive nettbruk for lokalavisa, men jeg blir stadig mer avhengig. Jeg må bare kikke litt på nettet, i tilfelle noe har skjedd!

Dessuten er tegnene tydelige, etter en periode med lett hysteriske tilstander rundt nettsteder som My Space, You Tube og andre verdensomspennende nett-tjenester søker folk hjem. Rett og slett fordi lokalt er mer interessant enn å drukne i et verdensomspennende fellesskap!

Dette gjør vi i NRK Østfold noe med når vi i dag lanserer egne sider for brukerne. Vi, som de fleste andre lokale medier, har ikke ressurser til å dekke alt det spennende som skjer i Østfold, enten det er treningskampen for småguttene, oppvisningen i turn, eller møtet på Misjonshuset. Nå kan idrettsforeningen drive resultatservice, du kan skrive referat fra møtet i hagelaget, legge ut bilder av nye verdensborgere, gratulere gode venner på merkedager, og legge ut bilder fra bryllupet ditt. Du kan også debattere og diskutere i din egen blogg, eller delta i debatten med andre brukere. I kalenderen kan du skape blest om ditt arrangement. Du kan med andre ord bruke sidene til det du er opptatt av!

Den nye tjenesten har fått navnet "torget", og skal som alle gode torg bli den nye møteplassen for østfoldinger.

Pilotprosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom oss og brukerne våre. Samtidig skal vi passe på hva som skjer på sidene, og vi skiller brukernes sider fra våre egne nyhetssider. Vi er fortsatt journalister, brukerne er brukere.

Og skulle du ha lyst til å følge helgens rally-VM, men ikke liker å fryse, kan du følge nettsidene våre hele denne helga. Vi holder deg og resten av landet oppdatert direkte fra hver fartsetappe gjennom de norske skogene. Litt Solberg-toddy og varme sokker, og en laptop i fanget kan gi nesten like stor hygge som fartsfesten i skogen. Særlig hvis brødrene Solberg skulle parkere i brøytekanten. Da kan du isteden prøve ostfoldmuseet.no, som kom på nett med et helt nytt tilbud i går. Østfoldmuseet tror websidene i seg selv er det utstillingslokalet som vil bli den best besøkte "avdelingen" i hele museet. Og det fine er at det er der for alle, og for mange flere enn den nye adelen.

Det er de som har kjøpt sesongbillett på Fredrikstad Stadion! Nå skal du være sesongsupporter hvis du skal få komme inn i storstua, de få restplassene må allmuen sloss om. Så når FFK nå vil at nesten ingen skal få se en enkel kamp, så blir det svartebørssalg av sesongbilletter. Og det finner selvsagt sted på nettet!

God helg!


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/4231286