Hvorfor vil ikke regjeringen hit?

Representanter for regjeringen er på tur over hele landet - ute i distriktene denne uka, men den holder seg unna Østfold. Og det er kanskje like godt!

Hvis du ikke visste det, farter nå regjeringen land og strand rundt for å møte oss som bor utenfor Oslo, i de såkalte distriktene. For virkelig å gjøre seg flid, arrangeres det heseblesende turneer til alt som kan vises fram med et positivt fortegn i hvert eneste fylke, og på kveldstid arrangeres det folkemøter hvor regjeringsmedlemmene møter oss vanlige mennesker. Ideen er virkelig god, og har vel aldri blitt gjennomført så massivt tidligere.

Hele regjeringen er på farta, og de dekker altså hele landet - bortsett fra noen av fylkene rundt Oslofjorden. Og til tross for at Arbeiderpartiets førstedame i Østfold, Signe Øye, har bedt regjeringen innfinne seg også i Østfold på disse to, tre dagene i januar, sitter vi her og funderer.

Hva er symbolikken i at en regjering som gjør et stort poeng av å besøke distriktene, ikke besøker alle distriktene? Betyr det at vi ikke er distrikt nok? At vi bor for nære Oslo? Betyr det at vi er distrikt, men her går alt på skinner, så det ikke er nødvendig å komme? Betyr det at i Østfold er vi totalt uinteressante rent generelt, har Østfoldbenken i regjeringen ikke klart å friste med et spennende nok program, eller hva er det egentlig? Jeg vet ikke.

På den annen side, hva fører slike besøk til? Masse forberedelser, mye ekstra jobb, høyt stressnivå og blankpussing av alt fra gamle i rullestol til tekniske innretninger i hjørnesteinsbedriften. Så kommer statsrådene, ser og går, og alle løfter blir gitt med forbehold om at de må ses i sammenheng med neste budsjettbehandling. Kanskje det er like bra og slippe slikt!

Og tenk hvis de kom, regjeringsmedlemmene i flokk. Hva ville de få se i Østfold denne uka? Kommuner som ikke bruker ekstrapengene regjeringen ga bort etter valget på det de skulle gå til. Klossete kommuneansatte som har surret med paragrafene og nektet vanlige folk innsyn i klagesaker på eiendomsskatt kunne vært noe å vise fram! Feilernærte gamle som må ligge ukevis på sykehus fordi tilbudet i kommunene er for dårlig kunne vært en annen attraksjon. De kunne reist til Kråkerøy og sett på det fortsatt falleferdige kråkeslottet Ekheim, som de siste par ukene har blitt selve fyrtårnet i bevaringstankegangen her på bjerget.

De kunne sett mye mer også, men det er kanskje like godt de ikke ser det.

Vi får vi heller trøste seg med at vi tar en stille hevn. For ikke en gang Norges mest travle grenseovergang var god nok for regjeringen. Finansministeren fikk heller se en tollkontroll på Magnor i Hedmark onsdag. Og for å vise hvordan det gjøres når skurkene prøver seg, måtte de hente opp den store skannebilen fra Svinesund. Men de fikk ikke bilen til å virke, så det ble videofremvisning på finansministeren i stedet! Sånt gleder en ekte østfolding!

God helg!


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/597171