Det meste går godt!

Kikke på tv eller gå tur? Det er spørsmålet som gnager mange østfoldinger på kveldstid nå om dagen. Jeg vil helst gjøre begge deler!

Året er fortsatt ungt, men ingen skal ta fra meg at jeg så langt i 2007 har gått mer, fortere og lengre enn i hele 2006 til sammen. Jeg er i samme spor som næringslivet i Østfold. Optimismen er stor, men jeg er realistisk nok og østfolding nok til at jeg lurer på hvor lenge de gode tidene varer.

Jeg går så fort jeg kan, og har i løpet av halvannen uke oppdaget at kondisjonen er bedret, og krampene i leggen begynner å avta. Men alt har sin pris, og der jeg spurter av gårde oppdager jeg at jeg ikke er alene. Alle vi som i fjor satt med alt annet enn et eple i hånden foran tv-en er nå ute og går. Vi ser ikke på hverandre, litt flaue over at vi møter andre i samme situasjon. Selv får jeg betenkeligheter over at vi tydeligvis er mange som har kreket oss opp av sofakroken de to første ukene i 2007. Dette må bety noe for tv-tittingen i Østfold, noe jeg egentlig er mer lidenskapelig opptatt av enn å gå raske spaserturer.

Så hvorfor denne gå-feberen? Ikke vet jeg, men hvis du velger å bli i sofaen for å se tv er det helse og overvektige mennesker overalt. Du kan få kjøpt en ikke ueffen liten stepmaskin på én kanal. På en annen læres tjukke folk opp i hvordan de skal spise sunt, i min egen er det PULS. Der blir mennesker bevisst sin egen fysiske alder, og det er uten tvil den som har skremt meg mest. Vi sofagrisene blir urolige, spurter ut, utrente, med skritteller i linningen - hvis den får plass mellom sideflesk og belte - og med telefonen forhåndsprogrammert på 113 - i tilfelle vi skulle falle om i en bratt bakke.

Og på mineintensive turer ser jeg et helt annet lys i stuene enn før, det er skjæret av store flatskjermer alle fikk i gave av seg selv til jul, og lyser de i den riktige blåfargen er jeg fornøyd med at dere ser på NRK1. Hver fjerde østfolding så tv-sendingene fra NRK Østfold i fjor. Det er flere enn noen gang. 4500 nye kunder valgte våre nyheter fremfor å se andre kanaler, og helt sikkert fremfor å gå tur. Sånt går det an å finne glede i, når gangsperren slår inn for fullt.

Til tross for at nettlesing absolutt er mulig mens man går raske kveldsturer, er det ikke noe å anbefale. Men flere leser også nettsidene våre enn noen gang. Over 115.000 PC-er brukte sidene våre til å oppdatere seg i snitt hver måned i fjor. Det er flere som leser de lokale NRK sidene i Østfold enn noe annet sted i landet, til tross for at mange har langt høyere folketall. Sånt blir jeg glad av, der jeg etter hvert får trøbbel med å tenke på annet enn å holde distansen ut.

Litt hjelper det også på humøret å gå med radio i øret. Det er underholdende, oppbyggende og oppdaterende, samtidig som man får tankene vekk fra melkesyra som svir i lårene. 27,5 prosent av østfoldingene, eller ca 63.000 mennesker hørte sendingene våre daglig i 2006. Det er også noen tusen nye lyttere siste år, og det fjerde året på rad med økning!

Og når en går en sen kveld og tenker på tall, er det fort gjort å lure på hva man driver med. Forskning viser at hvis man går en time hver dag, forlenger man livet med fire år. Men man snakker ikke om alle timene man bruker på å gå. Og da er det tross alt et mye mer behagelig liv å bli sittende i sofaen.

God helg!


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/3525686