Raskere, høyere, sterkere!

De siste par ukene har de fleste av oss fundert på om verden går av skaftet. Jeg trøster meg med at det kan skje undere for Østfold de neste par ukene, og at det norske flagget trolig har bedre tider i vente.

Raskere, høyere, sterkere!
De olympiske idealers tid er kanskje i realiteten over, men det er å håpe at OL kommer beleilig i en tid hvor det meste virker surrealistisk for oss som lever her i nord. For Olympiske leker kan på sitt beste føre til tilnærming og avspenning mellom nasjoner. På sitt verste kan det være en oppvisning i sjåvinisme og selvgodhet. Det er typisk norsk å være god, er jo noe vi nordmenn har tatt til oss som et mantra, siden vi fikk beskjed om at det er sånn det skal være fra selveste Gro. Hvis du ikke husker når hun sa det, så var det under OL på Lillehammer i 1994! Vi får være enige om å vise oss fra vår beste side i år, selv om vi skulle bli grossister i gull. Vi får vise oss fra vår beste side også hvis det blir en gjentagelse av Calgary i 1988. Det var da vi ikke fikk et eneste gull, hvis du har fortrengt det!

I kveld braker det løs, og vi som arbeider med radio og fjernsyn tar de neste to ukene ut et frynsegode vi er ganske alene om. Vi ser TV på jobben. Uten at noen kan ta oss for det. Det er tross alt arbeidet vårt å se hvordan det går i innspurten. Her i NRK Østfold kommer vi selvsagt til å følge ski og skeleton spesielt nøye, det lover vi! Selv om vi må ta pause fra andre ting, skal vi få det med oss!

Tre østfoldinger er i OL-troppen! En utrolig prestasjon at det går an å få frem Olympiske utøvere i vintersport i Østfold. For her er det jo aldri snø, bortsett fra når det er så mye som nå. Riktignok fikk vi ikke med Vibeke Skofterud fra Slitu på laget, men hun kommer sterkere tilbake. Og det er et skudd for baugen at Ola Vigen Hattestad fra Ørje har pådratt seg en virusinfeksjon i halsen, men det er nesten to uker til OL-sprinten. Jens Arne Svartedal fra Trøsken er i toppform. Han skal på pallen sier han selv, og vi tror ham så gjerne.

Men først ut av østfoldingene er Kråkerøyjenta Desiree Bjerke i skeleton, en akegren hvor du ligger med hodet først og kjører raskest mulig ned en bobbane. Alle vi fra Kråkerøy vet at akebakken på Smertu er den beste bakken i verden, og blir ikke det minste overrasket om Bjerke kjører fort.

Selv NRK Østfold har med deltakere i OL, i alle fall nesten. Trond Johnsen, til daglig vaktsjef her i huset, er NRKs ishockeykommentator, og hadde sikkert betalt for å få lov å kommentere OL-kampene. Nå får han ikke bare gjøre jobben. Han får betalt også!

Selv er jeg best der de fleste av oss er gode - halvveis liggende i sofaen med fjernkontrollen innenfor rekkevidde. Og dessuten er navnebroren min landslagstrener i ski for menn! God helg, og et typisk godt OL!


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/727816