Var savnet stort nok?

Streik er et kraftig våpen, og den siste uka er det lytterne, seerne og leserne våre som har vært uskyldig tredjepart i en konflikt mellom NRK og to av fagforeningene. Jeg håper at mange fikk øynene opp for hva de mistet, og ikke bare ser hvilke alternativer de har.

Denne dagen er spesiell. Jeg tenker ikke på at Fotball-VM starter i dag, men at vi endelig er på plass med morgensendinger igjen etter en ukes streik blant journalistene i NRK. Vi har vært savnet, det vet vi fra flere av dere som har tatt kontakt med oss, og de streikende under konflikten.

Morgensendinga fra NRK Østfold var det morgentilbudet i radio som flest østfoldinger lyttet til før streiken, vi har den største og viktigste fjernsynssendingen i fylket, og samme dag som streiken var et faktum avsluttet vi en av de beste månedene noensinne på nettsidene våre. Nå er spenningen derfor stor! Hvor mange av dere har gått til konkurrentene våre, og glemt oss for en stund - eller kanskje for alltid? Hvor mange er det som rett og slett ikke hører disse tankene en fredag etter at musikk har vært tilbudet til NRK Østfolds venner og kunder i over en uke?

Streik er det siste lovlige våpenet arbeidstakere tyr til i forhandlinger med arbeidsgiveren, og når det brukes er det effektivt og brutalt. Det rammer tredjemann. Som arbeidsgivere sitter vi sjefer igjen med lite å tilby publikum, bortsett fra en skarve fredagskommentar.

Om vår profesjon er det mange meninger, men mange er helt enige om at livet er fattigere uten morgenritualet fra radioen. Vi er en følgesvenn gjennom rom og tid. Men livet går videre, og derfor får som regel streiker i media holde på til partene blir enige, noe vi ble vi med de fleste journalistene våre natt til i går. Men det er fortsatt streik i en forening, Kringkastingens Landsforening, og forhandlingene i går kveld ble brutt uten resultat. Derfor kan konsekvensene i dagene som kommer være at tilbudet fortsatt er svekket.

Som ansvarlig for sendingene våre beklager jeg derfor at du har fått og fortsatt kan få et dårligere produkt enn du er vant til, samtidig håper jeg at det også gjør at du bruker et lite sekund og tenker på om vi var verdt å vente på, og om du rett og slett ser oss bedre nå som vi har vært borte en stund.

Så lover jeg på vegne av alle oss i NRK Østfold at vi skal gjøre vårt beste for at du fortsatt skal synes det er verdt å vente på noe godt når konflikten en gang er helt over! I mellomtiden er det flere enn Arne Scheie som gleder seg over at fotball-VM sparkes i gang, og NRK blir nok rimelig uvesentlig for de fleste når bankkonflikten i løpet av helgen gjør at pengene ikke bare ikke strekker til, men rett og slett er borte vekk! Så mens du fortsatt kan: Ha en god helg!


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1432460