Vi feirer oss selv!

NRK Østfold har i februar hatt hele tre jubileer. Alle datoene har hatt stor betydning for at NRK Østfold i dag har et bredt tilbud til lyttere, seere og lesere, og en god historie er verdt en markering! 

Samme uke som lisensen forfaller kan det være en farlig øvelse å snakke høyt om NRK, men det får stå til! For NRK Østfold har denne uka markert ti år med distriktssendinger i fjernsyn i Østfold. Etter år med distriktsutbygging i nord og i Vest-Norge, satset NRK i 1996 hardt også rundt Oslofjorden.

Fem år senere ble dessuten fjernsynsstudioet flyttet til Fredrikstad fra Porsgrunn. Satsingen sørget for at østfoldingene fikk et bredt tilbud.

Før februar 1996 var det stort sett bare i Norge Rundt det dukket opp østfoldinger, og en sjelden gang var nyhetene så store at det kom et fjernsynsteam reisende ned fra Oslo. Det er altså ikke mange år siden det store samtaleemnet denne uka, snøen som stort sett har falt siden i fjor, ikke ville blitt bilder på fjernsynet.

Nyheter og hendelser er viktig stoff, men vi forsøker også å understreke at Østfold er så mye mer. I de siste 10 årene har vi i større grad enn noen andre vist østfoldingen Østfold, men vi har også vist oss frem til resten av landet. Lokalsendinger i fjernsyn, kontinuerlig oppdatering på nett, i radio og tekst-tv er hverdagen i NRK Østfolds redaksjon, og stadig flere benytter seg av tilbudene våre. Og fordi NRK fortsetter satsingen i distriktene, vil tilbudene både bli bedre og flere i årene som kommer.

I Norge har nå 40 prosent av befolkningen vist ansiktet sitt i fjernsynet. For 10 år siden hadde østfoldingen knapt sett et fjernsynskamera i virkeligheten. I dag kommer dere ofte ruslende mot oss når vi er ute etter folks meninger i Rett fra Levra. Dere vet hva vi skal, og dere vet godt hva et kamera er! Sju prosent av dere har dessuten jobbet bevisst for å få fjeset i fjernsynsruta. Vi vet stort sett hvem dere er også, etter 10 år og hundretusenvis av kilometer på kryss og tvers av fylket.

Fredag for en uke siden markerte vi også at det er 40 år siden NRK etablerte seg i Gamlebyen i Fredrikstad, med et radiostudio som frilansere kunne bruke når de skulle være med i Kringkastingens radiosendinger. Det var herfra mediepersonligheter som Erik Skogstrøm, Knut Yrvin og Knut Roen bød på Østfold. Senere ble kontoret forsterket med Tom Henriksen, som i mange år reiste alene på kryss og tvers av fylket, før vi 15 år senere ble et ordentlig distriktskontor.

Foreløpig har vi markert de store datoene for NRK Østfold med det eneste vi vet det alltid er farlig å spise, nemlig en stor og kaloririk kake. I mai skal alle dere som holder oss i live inviteres til markering her i Gamlebyen, hvis vi da ikke fortsatt er opptatt av å måke - og ikke brøyte - snø - og ikke sne!

God helg!


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/843780